Groep 7 & 8

Welkom leerlingen uit groep 7 & 8! 

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Je bent bijna klaar op de basisschool. Na de vakantie wil je natuurlijk op een leuke en goede middelbare school beginnen. Eentje die precies bij jou past. Op deze pagina’s kan je meer lezen over onze school en hoe wij lesgeven. Klik daarvoor aan de rechterkant op de tekst in het menu of in de paarse blokken hieronder. 

Ook kan je je aanmelden voor de open dagen. Dan kan je onze school ook ‘in het echt’ komen bekijken. Dat is natuurlijk nog leuker. We hopen je snel te zien!

Kom je kennismaken?

Je bent van harte welkom om samen met je ouders/verzorgers onze school te bezoeken. Je kan kennismaken met docenten en andere medewerkers, deelnemen aan een activiteit en een rondleiding krijgen door de school.

15 oktober 2024
28 november 2024
14 januari 2025

Onze Open Avonden zijn van 16.30 – 20.00 uur

Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor een kennismaking buiten de Open Avonden op 010-4835311 of via info@olympiacollege.nl.

Onze school in het kort

Wij zijn een openbare school voor praktijkonderwijs, PrO-vmbo, vmbo-lwoo, Entree-mbo 1 en ISK. Op onze school zitten jongeren van 12 tot en met 18 jaar die ondersteuning nodig hebben bij het leren. Leren is namelijk niet voor iedereen even makkelijk, misschien ook niet voor jou? Daarom krijg je bij ons veel persoonlijke aandacht en begeleiding. Ook kijken we goed naar je interesses en je mogelijkheden. Samen met jou gaan we ontdekken waar jij heel goed in bent. En daar maken wij jou dan nog veel beter in. Hoe? Door heel veel te doen. Op het Olympia College leer je op je eigen manier. Je volgt bij ons vakken die passen bij je eigen talenten en verdere loopbaan. En op het niveau dat het beste bij je past. Onze leerlingen krijgen echt onderwijs op maat.

Opstroom en doorstroom 

Wij willen graag het maximale uit leerlingen halen tijdens de schoolperiode. Binnen het Olympia College zijn er daarom verschillende doorstroom- en uitstroommogelijkheden, waardoor iedere leerling een passend toekomstperspectief heeft.

Vakwerkplekken

Het Olympia College is het begin van je carrière in de zorg & dienstverlening, techniek of groen. Om je daarop voor te bereiden loop je stage. Eerst is dat intern, zoals bij de vakwerkplekken. Je leert de fijne kneepjes van het vak in de vertrouwde omgeving van de school. Zo ben je straks helemaal klaar om op je droomplek aan de slag te gaan!

Persoonlijke leerroute

Op het Olympia College sta jij als leerling centraal. Wij ondersteunen jou, zodat jij lekker in je vel zit en goed kan presteren op school. Je krijgt daarom les in een kleine klas. Daarnaast hebben wij een uitgebreid 1-op-1 mentoraat en een team specialisten dat jou op maat kan ondersteunen wanneer jij dat nodig hebt.

Talentontwikkeling

Samen met jou gaan we ontdekken waar jij heel goed in bent. Daar maken wij jou dan nog veel beter in. Hoe? Door heel veel te doen. Op het Olympia College leer je op je eigen manier. Je volgt bij ons vakken die passen bij je eigen talenten en verdere loopbaan. En op het niveau dat het beste bij je past. Onze leerlingen krijgen echt onderwijs op maat.

Leerlingondersteuning

Op het Olympia krijg je veel persoonlijke aandacht en begeleiding. Ook kijken we goed naar je interesses en je mogelijkheden. Samen met jou gaan we ontdekken waar jij heel goed in bent. En daar maken wij jou dan nog veel beter in. Van mentor tot schoolmaatschappelijk werker; er staat altijd iemand voor je klaar als je ergens hulp bij nodig hebt. 

Kom je kennismaken?

Je bent van harte welkom om samen met je ouders/verzorgers onze school te bezoeken. Je kan kennismaken met docenten en andere medewerkers, deelnemen aan een activiteit en een rondleiding krijgen door de school.

15 oktober 2024
28 november 2024
14 januari 2024

Onze Open Avonden zijn van 16.30 – 20.00 uur

Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor een kennismaking buiten de Open Dagen. Aanmelden voor de Open Dag kan op 010-4835311 of via info@olympiacollege.nl.

Menu