Het Olympia ontbijtrestaurant

De nieuwe vorm van het schoolontbijt is deze week van start gegaan. Waar de leerlingen eerst het ontbijt konden ophalen om in de klas op te eten, kunnen leerlingen nu ontbijten tijdens de eerste pauze in de kantine. Het ontbijt wordt gerund door leerlingen uit de middenbouw en de ISK, onder leiding van mevrouw P. Lo-Kioeng-Shioe.

Het mooie van dit initiatief is dat het mes aan twee kanten snijdt: enerzijds stelt het alle leerlingen in de gelegenheid zich met een goed gevulde maag te kunnen richten op hun schoolwerk. Anderzijds kunnen onze leerlingen werken aan hun werknemersvaardigheden via deze interne stage.

De leerlingen verzorgen het ontbijt van A tot Z. Niet alleen leren ze hier de algemene werknemersvaardigheden, maar ook de werkzaamheden behorende bij het werken in een restaurant. De tafels dekken, het bedienen van gasten, het opruimen van het restaurant als de gasten weg zijn en het restaurant klaar maken voor de volgende dag  zijn slechts enkele werkzaamheden die aan bod komen tijdens deze stage.
En, niet onbelangrijk, de bezoekende leerlingen genieten erg van het heerlijke ontbijt!

Menu