Rechtstreex opent deuren in Olympia College

Bijzondere producten van boeren en makers uit de buurt, een eerlijke prijs voor iedereen en een sociale samenleving, dat is wat Rechtstreex biedt. Vanaf nu kan ook Rotterdam IJsselmonde zich te goed doen aan deze lokale, verse producten. Op het Olympia College is namelijk een nieuw Rechtstreex afhaalpunt geopend!

Op weg naar iets mooisOp het Olympia leren leerlingen door te doen! Daarom past Rechtstreex ook zo mooi binnen de school. Het afgiftepunt – al liefkozend “Het winkeltje” genoemd –  wordt gerund door de Alfa+ groep binnen de ISK-afdeling. ISK staat voor Internationale Schakelklas, oftewel de nieuwkomers in Nederland. Juist deze leerlingen hebben soms moeite een fijne stageplek te vinden. Bijvoorbeeld door de taalbarrière of omdat zij nog moeten wennen aan het reilen en zeilen in Nederland.

Het uitgiftepunt biedt de leerlingen de ideale leerwerkplek en een mooie uitdaging. Bijgestaan door stagebegeleider en wijkchef Bas Dekkers zullen de leerlingen de klanten zo goed mogelijke ontvangen en te woord staan en de bestellingen klaarzetten en afrekenen. Binnen de vertrouwde omgeving van de school werken zij aan hun taal, werknemersvaardigheden en – niet onbelangrijk – hun zelfvertrouwen. De eerste stappen op weg naar iets moois!

Schrijf je nu in!
Help je mee ons wijkpunt tot een succes te maken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op rechtstreex.nl/ijsselmonde om op de hoogte te blijven. Tot snel!

Menu