Olympia College: De school waar je leert door te doen!

Wij zijn een openbare school voor praktijkonderwijs, PrO-VMBO, VMBO-LWOO, Entree-MBO 1 en ISK. Op onze school zitten jongeren van 12 tot en met 18 jaar die ondersteuning nodig hebben bij het leren. Leren is namelijk niet voor iedereen even makkelijk, misschien ook niet voor jou? Daarom krijg je bij ons veel persoonlijke aandacht en begeleiding. Ook kijken we goed naar je interesses en je mogelijkheden. Iedereen is ergens goed in!

 

Iedereen zijn eigen pad

Op het Olympia College leer je op je eigen manier. Je volgt bij ons vakken die passen bij je eigen talenten en verdere loopbaan. En op het niveau dat het beste bij je past. Onze leerlingen krijgen echt onderwijs op maat.

 

Extra aandacht voor sport

Sporten is leuk en gezond. Regelmatig sporten is zelfs goed voor de concentratie. Daarom doen we op het Olympia College veel aan sport. Tijdens de gymlessen willen we dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen aan de lessen. We doen sporten zoals fitness, boogschieten, ultimate frisbee maar ook de ‘gewone ‘sporten voetbal en basketbal. Naast de normale gymlessen organiseren we elke pauze pauzesport. In de pauzesport kan je in de gymzaal lekker komen bewegen als je dit leuk vindt.

Naast de gymlessen en de pauzesport kan je deelnemen aan het project ‘alleen jij bepaalt wie je bent’. In dit project zijn er drie sporten waaraan kan worden deelgenomen: voetbal, basketbal en honkbal. 

En we organiseren sportevenementen zoals een voetbal- of basketbaltoernooi, schaatsen of streetdance.