Welke soorten onderwijs bieden wij?

Op onze school hebben wij praktijkonderwijs, PrO-VMBO, VMBO-LWOO, Entree-MBO 1 en ISK.

Centraal staat dat wij het beste uit jou willen halen. Daarom is ons onderwijs helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt. Iedereen volgt zijn eigen pad bij ons. 

 

Gericht op de toekomst

Op onze school is er in alle lessen aandacht voor de praktijk. Dus ook in de theorielessen! Bij ons krijg je stages, bedrijfsbezoeken en excursies. In de onderbouw kun je praktijkervaring opdoen in een van onze leerwerkplaatsen. In de bovenbouw hebben we de TOP Academie. In de TOP Academie leer je een beroep op school en op de werkplek. Deze manier van leren in de praktijk is niet alleen leuker, maar zorgt er ook voor dat de opleiding perfect is afgestemd op je toekomstige baan.

 

Van praktijkonderwijs naar VMBO

Sommige leerlingen krijgen het advies om te onderzoeken of een hoger niveau ook haalbaar is. Zij kunnen naar een PrO-VMBO klas. In deze klas krijg je praktijkvakken en theorievakken op VMBO-niveau.
Je kan tijdens de opleiding opstromen van praktijkschool naar het VMBO of Entree (niveau 1). Binnen Rotterdam is het Olympia College de enige school waar je met een advies praktijkschool van de basisschool kan opstromen naar het VMBO.

Download